Camping Oan’e Poel is een familiecamping op een unieke plek

Camping Oan’e Poel is een familiecamping op een unieke plek aan de Poelen. Op loopafstand 5min. van het centrum . Je kunt hier heerlijk kamperen op ruime kampeerplekken met wifi of genieten in 1 van onze ruime chalets. Gedurende zomervakantie komt ypma warme bakker, iedere ochtend met de bakkersbus. Voor heerlijke verse broodjes.

Voor de kinderen is er een mooie speeltuin aanwezig met o.a. een trampoline, schelters, traptrekkers, schommels etc.
Ook vindt onze shetlander Cruiffie het fijn om geborsteld te worden. Voor de watersporters is er ook genoeg te doen.
Neem je eigen boot mee bij ons in de haven of huur een motortoerboot bij ons. Ook hebben wij het mooiste plekje voor de suppers met prachtige routes!

Kortom de camping is ideaal voor watersporters, vissers, fietsers en natuurliefhebbers.

Op een eiland, aan de rand van heeg

Welkom in Heeg
Heeg telt iets meer dan tweeduizend inwoners. Tot Heeg wordt ook buurdorp Osingahuizen gerekend. De dorpen vormen samen een buurtschap. Heeg is dankzij de gunstige ligging aan het Heegermeer een levendig dorp. Ieder jaar varen hier duizenden boten voorbij. Heeg ligt namelijk aan de vaarroute die het Friese merengebied verbindt met het IJsselmeer.

Geschiedenis
Heeg is van oudsher een vissersdorp dat ontstond op een knooppunt van waterwegen. Vanuit Heeg, en buurdorp Gaastmeer, Foto van vroeger2werd paling naar Engeland verscheept. Heeger palingvissers hadden lange tijd hun eigen ligplaats op de Theems, bij de Tower Bridge, in Londen. In het wapen van Heeg staat niet voor niets een paling afgebeeld.

Bezienswaardigheden
De palingaak op de werf van Piersma is de laatste herinnering aan de tijd dat Heeg bekend stond om haar palingvangst. Deze boot werd vroeger gebruikt om paling te vangen. Houtbouwmuseum De Helling toont de geschiedenis van de palinghandel door de eeuwen heen. Het centrum van Heeg heeft diverse historische panden, waarvan het kapiteinshuis ‘Siet u selfs’ een fraai voorbeeld is. De gezellige dorpsstraat De Syl is karakteristiek voor Heeg. Winkeltjes en woonhuizen liggen aan het water, dat door het dorp stroomt. Ook de Nederlands Hervormde Kerk en het bijbehorende kerkhof staan op de monumentenlijst. Deze kerk is in 1840 gebouwd op dezelfde plek waar eerder een godshuis uit het jaar 1745 stond.

Ontdek de omgeving van Heeg